Hier bent u: Informatie Zwemlessen > Snorkelen 1, 2 en 3

 
 
 
Diploma-eisen Snorkeldiploma

Met de leerlijn Snorkeldiploma (niveau 1, 2 en 3) maken zwemmers kennis met de basisprincipes van het snorkelen en leren ze op de juiste manier omgaan met de basisuitrusting en het toepassen van de juiste snorkel-technieken. Geschikt voor zwemmers die zich verder willen ontwikkelen op onderwateroriëntatie. Bijzonderheden
• Waterdiepte minimaal 2 meter.
 
Uitvoeringseisen SNORKELDIPLOMA 1
Met zwemvliezen
1. De zwemvliezen op een veilige manier op de kant aantrekken en minimaal 5 meter achterwaarts lopen. Zittend te water gaan en aansluitend 25 meter crawlbeenslag op de rug en 25 meter crawlbeenslag op de linker- of rechterzij met een arm gestrekt naar voren en de andere arm langs het lichaam.
2. Met een kopsprong te water gaan en minimaal 10 meter onder water zwemmen. Vaardigheden met snorkeluitrusting
3. Trek de snorkeluitrusting aan op de kant.
4. Met schredesprong te water gaan, gevolgd door 50 meter snorkelen. In iedere baan een hoekduik maken en volgens de juiste procedure weer boven komen (vertikaal met het gezicht naar het wateroppervlak gericht), blaas de snorkel leeg en snorkel verder zonder het hoofd uit het water te halen. Behendigheid met snorkeluitrusting
5. Te water gaan met bril en snorkel op en zwemvliezen in de hand. Trek de zwemvliezen in het water aan. Snorkel aansluitend 100 meter met een correcte beenslag. Duik in iedere baan met een hoekduik een voorwerp op, laat deze zien en snorkel verder.
6. Gooi de basisuitrusting in het water, doe in het water alles binnen 1 minuut aan en ga weer op de kant zitten. Communicatie
7. Toon de tekens: OK Omhoog Omlaag 
 
SNORKELDIPLOMA 2
 
Met zwemvliezen
1. Te water gaan met een schredesprong en aansluitend 25 borstcrawl zwemmen.
2. Met een kopsprong te water gaan en 15 meter onder water zwemmen.
3. Start in het water en zwem 25 meter met alleen de snorkel in. Vaardigheden met snorkeluitrusting
4. Te water gaan met bril op. Onder water de bril half vol water laten lopen en onder water weer leegblazen.
5. Starten vanuit het water en 25 meter snorkelen met de dolfijnbeenslag.
6. Starten van uit het water met 25 meter snorkelen. Al zwemmend de snorkel uit de mond halen, over de rug van de ene in de andere hand brengen en vervolgens de snorkel weer in de mond doen en leegblazen. Doe dit 2 keer. 7. Met een schredesprong te water gaan en 50 meter snorkelen. Maak een hoekduik en zwem onder water door 2 hoepels, welke minimaal 4 meter uit elkaar staan. Kom volgens de juiste procedure weer naar boven (vertikaal met het gezicht naar het wateroppervlak gericht), blaas de snorkel leeg en snorkel verder zonder het hoofd uit het water te halen. Behendigheid met snorkeluitrusting
8. Start in het water. Snorkel 100 meter waarbij 4 voorwerpen van de bodem worden gehaald en al snorkelend in het snorkelnetje worden gedaan.
9. Ga 25 meter snorkelen met gebruik van 1 zwemvlies en houd het andere zwemvlies gestrekt voor. Communicatie 10. Toon de tekens:
Niet OK, ik twijfel (dichtbij) Niet OK, paniek en hulp nodig (veraf aan de wateroppervlakte) Langzamer Sneller 
 
Uitvoeringseisen SNORKELDIPLOMA 3
 
Met zwemvliezen
1. Starten in het water en 50 meter borstcrawl zwemmen.
2. Met een kopsprong te water gaan en 20 meter onder water zwemmen. Vaardigheid met snorkeluitrusting
3. Te water gaan met zwemvliezen aan en bril met snorkel in de hand. Onder water gaan, bril op zetten en leegblazen, boven komen en laten zien dat de bril leeg is.
4. Start in het water. Snorkel 50 meter met een buddy, waarbij er regelmatig contact is tussen de buddy’s en elke baan minimaal 1 keer contact is door middel van een snorkelteken.
5. Starten in het water met een buddy en 25 meter Buddy Breathing toepassen. Geef de snorkel minimaal 4x door. 6. Te water gaan en 50 meter snorkelen. In de eerste baan op een mat klimmen en met een rol achterover weer te water ingaan. In de tweede baan een koprol voorover maken.
7. Over een afstand van 25 meter een buddy in de zeemansgreep vervoeren, aansluitend de buddy 30 seconden met het gelaat boven water houden. Behendigheid met snorkeluitrusting
8. Te water gaan met zwemvliezen en snorkeluitrusting in de hand, aansluitend de uitrusting aan doen en 75 meter snorkelen. In de tweede baan met een hoekduik een voorwerp van de bodem pakken en deze, zonder boven water te komen, 6 meter verder op een afgesproken plaats weer neerleggen.
9. Starten in het water en 50 meter snorkelen. Ondertussen in minimaal 2 hoekduiken 4 pvc-buisjes (voorzien van bochtjes) naar boven halen en al snorkelend in elkaar zetten.
 
Communicatie
10. Toon de tekens: Ik begrijp je niet Ik ben duizelig Kijk naar mij (ik doe het voor) Stoppen of kappen Niet doen 


Sammy's Zwemschool
Troubadour 13
3233 RH  Oostvoorne
E info.zwemles@sammyszwemschool.nl
KvK 60631090
Tags
 
Zwemschool Rijnmond Rotterdam Zwemles ZwemABC Zwemopleiding Europoort Albrandswaard Portugaal Zwemvaardigheid Snorkelen Baby Peuter Kleuter Sammy Sammy's Zwemmen Spijkenisse